Impact maken en ruimte voor mijn ambities: het verhaal van Pascal

Onze collega Pascal werkt al 15 jaar bij ConstruSteel. Met zijn lange staat van dienst heeft hij aan de basis gestaan van de ontwikkeling van ons ERP-softwarepakket. Een noemenswaardige prestatie. Tijd voor een interview met Pascal!

 

“Naast hard werken zorgen we natuurlijk ook voor gezelligheid en humor op de werkvloer. Voor mij is dat erg belangrijk.

 

Pascal, hoe ben jij bij ConstruSteel terechtgekomen?

“Na de HTS heb ik 7 jaar bij een softwarebedrijf voor meerdere opdrachtgevers aan diverse projecten gewerkt. Een leuke en afwisselende functie waarin ik veel heb geleerd en mezelf goed heb kunnen ontwikkelen als software engineer. Maar toch paste het werken binnen zo’n softwarebedrijf niet helemaal bij mij, het voelde wat onpersoonlijk. Voor meedenken over de ontwikkeling van de softwareproducten was weinig ruimte. Ik voelde me soms meer een productiemedewerker dan een volwaardig software engineer die ook echt meedacht vanuit zijn expertise. Hierdoor had ik het gevoel dat mijn persoonlijke impact op het eindproduct erg beperkt was. Via een advertentie ben ik uiteindelijk bij ConstruSteel terecht gekomen. Een compacte maar veelzijdige organisatie, die haar eigen software ontwikkelt en distribueert, en waar ik meteen letterlijk en figuurlijk mee mocht bouwen aan het ERP-softwarepakket. Een mooie en unieke uitdaging die ik met beide handen heb aangepakt.”

Vertel eens wat meer over jouw functie bij ConstruSteel

“Zoals eerder aangegeven houd ik me vooral bezig met de ontwikkeling en doorontwikkeling van ons ERP-softwarepakket. Het softwarepakket dat onze klanten, de staalbouwers, wereldwijd gebruiken. Mijn functie is sterk verbonden met andere afdelingen binnen de organisatie; we stemmen veel met elkaar af. Op deze manier ben ik direct of indirect betrokken bij andere afdelingen, zoals Sales, Consultancy en Support. Ook is mijn werk erg afwisselend, geen dag is hetzelfde. Ik krijg volop de ruimte om met ideeën te komen en hier ook mee aan de slag te gaan. Eigen inbreng wordt gewaardeerd en je mag altijd meedenken. Heel prettig en het houdt je alert en scherp als software engineer. Samen dragen we ten slotte de verantwoordelijkheid voor een goed eindproduct voor onze klanten. En zo draag ik persoonlijk bij aan onze gezamenlijke missie: optimising the world of steel.”

En de werksfeer?

“De werksfeer is heel goed. We helpen elkaar onderling en er is absoluut geen sprake van een onderlinge concurrentiestrijd. De klant staat altijd centraal, daar richten wij ons op. We zijn een hardwerkend en hecht team. Natuurlijk zorgen we ook voor gezelligheid en humor op de werkvloer. Voor mij is dat erg belangrijk. Verder is er binnen de organisatie oog voor de persoon, iets wat ik miste bij mijn vorige werkgever. Er wordt hier gekeken naar waar jouw kwaliteiten en ambities liggen en daarop worden je taken en verantwoordelijkheden voor zover mogelijk afgestemd. Dat maakt het werken voor ConstruSteel zo leuk. Ook na 15 jaar werk ik hier nog elke dag met plezier.”

Enthousiast geworden?

Omdat we continu groeien hebben we een aantal openstaande vacatures. Bekijk ons vacatureoverzicht voor meer informatie. Wellicht verwelkomen wij jou binnenkort als nieuwe collega in het team van Pascal of in een van onze andere teams.

Sollicitatie

Sleep bestanden hierheen of
Toegestane bestandstypen: pdf, doc, docx, Max. bestandsgrootte: 10 MB, Max. aantal bestanden: 2.
    Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.