Chris, hoe ben jij bij ConstruSteel terecht gekomen?

“Ik wist eigenlijk meteen al dat ik na mijn studie werkzaam wilde zijn binnen het vakgebied van marketing, communicatie en business development. Ik had altijd al interesse in de verschillende aspecten van communicatie. De psychologie van merkbeleving bijvoorbeeld, maar ook de creatieve aspecten van het vergroten van je marktaandeel en ten slotte de verbondenheid van een marketingafdeling met praktisch alle andere afdelingen binnen een organisatie spraken me altijd al erg aan. Na de bachelor Commerciële Economie en master Communication Studies te hebben afgerond, ben ik aan de slag gegaan als Business Developer, en een aantal jaar later als Hoofd Marketing & Communicatie bij een totaalleverancier van flexibel personeel binnen de technische sector. In 2017 ben ik bij ConstruSteel terechtgekomen, waar mijn initiële taak vooral het opzetten en uitbouwen van de marketingactiviteiten en -afdeling was. Onderhand hebben we de afgelopen jaren samen veel mooie dingen neergezet op het gebied van marketing-, communicatie- en salesactiviteiten. Daarnaast is het marketingteam uitgebreid met een online marketeer en we bieden regelmatig stageplaatsen aan voor aanstormend marketingtalent.”

En wat houdt jouw functie globaal in?

“Mijn functie is erg breed, zo houd ik me bezig met het opstellen van marketingplannen. Het bedenken, uitvoeren en analyseren van en rapporteren over marketingactiviteiten behoort ook tot mijn takenpakket. Ik denk mee op strategisch niveau, maar mijn werkzaamheden bevinden zich ook op tactisch en operationeel niveau. Als marketingteam werken we intensief samen met het salesteam, maar daarnaast ondersteunen we eigenlijk alle andere afdelingen binnen ConstruSteel. Zoekt het software team bijvoorbeeld nieuwe collega’s? Dan bedenken wij een campagne om de juiste sollicitanten aan te trekken. Wil het salesteam (potentiële) klanten benaderen? Dan zetten wij een marketingactie op, inclusief de creatie van promotiemateriaal en een marketingplan. Ook bij de marktbewerking van nieuwe markten spelen wij een grote rol.”

Hoe zou jij jouw functie omschrijven?

“Afwisselend en leuk. De uitdaging is om de organisatie elke dag weer een stap verder te brengen door de inzet van marketingactiviteiten. Ten slotte hebben wij, naast het bieden van onder andere operationele ondersteuning, direct en indirect invloed op de klanttevredenheid van onze klanten. Dat alles maakt het een functie met verantwoordelijkheid waar ik veel voldoening uit haal.”

Hoe is de werksfeer bij ConstruSteel?

“ConstruSteel is een platte organisatie met een echte doenersmentaliteit. Het team bestaat uit mensen met verschillende senioriteitsniveaus, dus een aantal junioren, maar ook collega’s op medior en senior niveau zijn goed vertegenwoordigd. Deze mix maakt het leuk en zorgt ervoor dat je veel van elkaar kunt leren. Daarnaast is er oprechte onderlinge betrokkenheid en wordt er veel gelachen op de werkvloer. Eigen inbreng wordt gestimuleerd en je krijgt volop de ruimte om, binnen jouw vakgebied, impact te maken. Reden genoeg dus om te solliciteren op een van onze openstaande functies!”

Enthousiast geworden?

Wil jij onderdeel worden van het team van Chris of van een van onze andere teams? Bekijk dan snel onze openstaande vacatures. Staat jouw droombaan er (nog) niet tussen? Stuur ons een open sollicitatie en wellicht vier jij binnenkort met ons samen onze successen!

Bekijk hier onze vacatures

Onze verhalen.

Onze diversiteit en gezamelijke verhalen maken ons als ConstruSteel team uniek. Je vindt onze verhalen hier.

Jos

Optimising the world of steel. Dát is onze missie. Wij maken het mogelijk dat elke staalbouwer in de wereld duurzaam en efficiënt kan werken dankzij onze innovatieve software.

Maarten

De klant staat altijd centraal. Ik denk mee met de klant, duik in de bedrijfsprocessen, onderzoek waar het beter kan, en draag oplossingen aan die de klant helpt om doelstellingen te behalen.

Randall

Je begeleidt als consultant bij ConstruSteel allerlei verschillende projecten, van groot tot klein en alles daar tussenin. Dat maakt mijn werk uitdagend, leerzaam en de afwisseling is erg leuk!

Judith

Als Customer Support Engineer ben ik vaak het eerste aanspreekpunt. Ons team is echt het visitekaartje van de organisatie. Wij helpen klanten bij vragen weer op weg!

Bram

Naast mijn vervolgstudie, werk ik bij ConstruSteel aan onderdelen van het softwarepakket die daadwerkelijk worden uitgerold, dat maakt mijn werk extra gaaf!

Lia

De nadruk binnen mijn functie ligt op online marketing, maar ik houd me bezig met alle verschillende aspecten van marketing, erg leuk en uitdagend!

Sander

Mijn afstudeeropdracht sloot helemaal aan bij mijn interesse en de afstudeerrichting: software engineering. Inmiddels ben ik officieel in dienst bij ConstruSteel.

Erwin

Door de implementatie van ConstruSteel bedrijven helpen om bedrijfsdoelstellingen te behalen, dat maakt de klant gelukkig en mij ook als consultant!

Chris

Mijn functie is afwisselend en leuk. De uitdaging is om de organisatie elke dag weer een stap verder te brengen door de inzet van marketingactiviteiten

Pascal

Ik houd me vooral bezig met de (door)ontwikkeling van ons softwarepakket. Maar naast hard werken zorgen we uiteraard ook voor gezelligheid en humor op de werkvloer!

Software experts gezocht!

Bij ConstruSteel zijn we ambitieus! Al enige tijd zijn wij de trotse marktleider in de Benelux, maar bij ConstruSteel dromen wij groot!

Stef

Interessant, uitdagend, leuk en vooral erg leerzaam: zo omschrijft Stef, afstudeerstagiair bij ConstruSteel, zijn afstudeerstageopdracht.

Welk team ga jij versterken?

Software

Jij werkt dagelijks aan de (door)ontwikkeling van onze software-oplossingen. Dankzij jou zijn onze producten innovatief en toekomstbestendig.

Consultancy

Jij helpt klanten bij digitaliseringsvraagstukken en implementaties, dit doe jij op afstand of op locatie. Jij kent onze softwarepakketten door en door.

Support

Wanneer onze klanten vragen hebben dan ben jij het eerste aanspreekpunt. Met jouw kennis van onze software-oplossingen help jij ze weer op weg!

Sales

Enthousiast overtuig jij bedrijven, in binnen- en buitenland, om te digitaliseren met de software van ConstruSteel. Jij kent onze software van A tot Z.

Marketing

Jij brengt onze softwarepakketten, in het binnen- en buitenland, op een verfrissende en creatieve manier onder de aandacht bij (potentiële) klanten.

Human Resources

Jij koppelt onze vacatures aan de beste kandidaten. Daarnaast heb jij als onderdeel van het HR-team een spilfunctie binnen de organisatie.

Wij gaan voor kwaliteit en innovatie.