Ze had de functie van Customer Support Engineer bij ConstruSteel al voorbij zien komen op social media, toen ze langs de lijn bij de voetbal in gesprek raakte met een van de andere voetbalmoeders Henriëtte, manager van het Customer Support team bij ConstruSteel. De functie leek haar wel wat maar was, naar eigen zeggen, veel te technisch en ze wist ook vast niet genoeg over de staalbouwbranche. Toch ging ze het gesprek aan, want ze was toe aan een uitdagende functie waarbij het bieden van optimale klantondersteuning centraal staat. Met succes, want Marieke maakt al enige tijd onderdeel uit van het Customer Support team. Ze ondersteunt klanten, binnen Nederland en ver daarbuiten, bij gebruikersvragen. En ja, de rol is technisch maar ze beet zich vast in de materie en maakte deze zich snel eigen. En ook de staalbouwbranche begrijpt ze, na een intensief en uitgebreid inwerktraject, onderhand al aardig goed. Tijd voor een gesprek met Customer Support Engineer Marieke!

Marieke, zou je iets kunnen vertellen over je rol bij ConstruSteel?

“Ik houd me bezig met klantondersteuning. Dus wanneer klanten vragen hebben komen ze bij het Support team terecht. Sommige klantvragen zijn eenvoudig te beantwoorden en andere hulpvragen kunnen na enig uitzoekwerk worden beantwoord. In de praktijk betekent dit dat wij in die gevallen proberen te simuleren waar het fout gaat bij de klant. Wanneer we dit in beeld hebben dragen we of een oplossing aan, of in sommige gevallen gaat het Software team ermee aan de slag, in die gevallen gaat het om het oplossen van een bug bijvoorbeeld of om een doorontwikkeling. Mijn functie bestaat dus uit veel uitzoekwerk, in intensieve samenwerking met de klant. Je kunt de klant binnen deze functie echt verder helpen, dat past bij mij. Eerder in mijn carrière ben ik er al achter gekomen dat een commerciële klantcontactfunctie niets voor mij is; van het klantcontact krijg ik energie alleen zodra het een te commerciële functie wordt, waarbij je diensten of producten moet verkopen, haak ik af. Dat is niet wie ik ben en wat bij mij past. Ik wil klanten ondersteunen, ze verder helpen richting een optimaal gebruik van onze software en binnen mijn huidige rol bij ConstruSteel is daar gelukkig alle ruimte voor.”

Dat klinkt alsof geen dag voor jou hetzelfde is!

“Nee dat klopt inderdaad! Geen dag en geen hulpvraag is voor mij hetzelfde. Aan uitdaging geen gebrek dus! Maar dat betekent ook dat er ook echt pittige dagen tussen zitten hoor, dagen waarop je continu bezig bent met uitzoekwerk, dat is best intensief. Op die dagen is het extra fijn dat we een heel prettig team hebben. Iedereen is behulpzaam en de sfeer is erg goed, naast dat we geconcentreerd en heel serieus te werk gaan, wordt er ook genoeg gelachen gelukkig. En wanneer je, op die pittige dagen, de klanten toch weer goed kunt helpen dan geeft dat enorm veel voldoening.”

Tot slot, waarom zou iemand voor een functie bij ConstruSteel moeten kiezen?

“Het team van ConstruSteel bestaat uit professionals met allemaal hun eigen specialisme. Er is veel kennis en ervaring binnen de organisatie en iedereen is behulpzaam. Dat werkt enorm fijn, ik voel me nooit bezwaard om iets te vragen want de sfeer is prettig en gemoedelijk. Er wordt enorm hard gewerkt maar gelukkig ook genoeg gelachen, die balans is heel fijn.”

Wil jij ook onderdeel worden van het team van ConstruSteel? Bekijk dan snel onze openstaande vacatures! Staat jouw droombaan er niet tussen maar denk jij dat jij een goede aanvulling zou zijn op ons team? Neem dan gerust contact met ons op dan kijken we samen naar de mogelijkheden!

Onze verhalen.

Onze diversiteit en gezamelijke verhalen maken ons als ConstruSteel team uniek. Je vindt onze verhalen hier.

Marieke

Ik wil klanten ondersteunen, ze verder helpen richting een optimaal gebruik van onze software en binnen mijn huidige rol is daar gelukkig alle ruimte voor.

Monique

Onze Office Manager Monique is op haar best in een brede en ondersteunende rol binnen de organisatie. Tijd voor een gesprek met Monique!

Jules

Geen enkel traject of klant is hetzelfde. Deze diversiteit maakt dat er aan uitdaging binnen deze functie absoluut geen gebrek is!

Erwin

Door de implementatie van ConstruSteel bedrijven helpen om bedrijfsdoelstellingen te behalen, dat maakt de klant gelukkig en mij ook als consultant!

Stef

Interessant, uitdagend, leuk en vooral erg leerzaam: zo omschrijft Stef, afstudeerstagiair bij ConstruSteel, zijn afstudeerstageopdracht.

Erkan

Ik houd me onder andere bezig met het uitgebreid testen van onze software, wat een belangrijke bijdrage levert aan de gebruikerservaring van onze klanten en aan de kwaliteit van onze software.

Maarten

De klant staat altijd centraal. Ik denk mee met de klant, duik in de bedrijfsprocessen, onderzoek waar het beter kan, en draag oplossingen aan die de klant helpt om doelstellingen te behalen.

Jos

Optimising the world of steel. Dát is onze missie. Wij maken het mogelijk dat elke staalbouwer in de wereld duurzaam en efficiënt kan werken dankzij onze innovatieve software.

Randall

Je begeleidt als consultant bij ConstruSteel allerlei verschillende projecten, van groot tot klein en alles daar tussenin. Dat maakt mijn werk uitdagend, leerzaam en de afwisseling is erg leuk!

Judith

Als Customer Support Engineer ben ik vaak het eerste aanspreekpunt. Ons team is echt het visitekaartje van de organisatie. Wij helpen klanten bij vragen weer op weg!

Bram

Naast mijn vervolgstudie, werk ik bij ConstruSteel aan onderdelen van het softwarepakket die daadwerkelijk worden uitgerold, dat maakt mijn werk extra gaaf!

Lia

De nadruk binnen mijn functie ligt op online marketing, maar ik houd me bezig met alle verschillende aspecten van marketing, erg leuk en uitdagend!

Sander

Mijn afstudeeropdracht sloot helemaal aan bij mijn interesse en de afstudeerrichting: software engineering. Inmiddels ben ik officieel in dienst bij ConstruSteel.

Pascal

Ik houd me vooral bezig met de (door)ontwikkeling van ons softwarepakket. Maar naast hard werken zorgen we uiteraard ook voor gezelligheid en humor op de werkvloer!

Software experts gezocht!

Bij ConstruSteel zijn we ambitieus! Al enige tijd zijn wij de trotse marktleider in de Benelux, maar bij ConstruSteel dromen wij groot!

Welk team ga jij versterken?

Software

Jij werkt dagelijks aan de (door)ontwikkeling van onze software-oplossingen. Dankzij jou zijn onze producten innovatief en toekomstbestendig.

Consultancy

Jij helpt klanten bij digitaliseringsvraagstukken en implementaties, dit doe jij op afstand of op locatie. Jij kent onze softwarepakketten door en door.

Support

Wanneer onze klanten vragen hebben dan ben jij het eerste aanspreekpunt. Met jouw kennis van onze software-oplossingen help jij ze weer op weg!

Sales

Enthousiast overtuig jij bedrijven, in binnen- en buitenland, om te digitaliseren met de software van ConstruSteel. Jij kent onze software van A tot Z.

Marketing

Jij brengt onze softwarepakketten, in het binnen- en buitenland, op een verfrissende en creatieve manier onder de aandacht bij (potentiële) klanten.

Human Resources

Jij koppelt onze vacatures aan de beste kandidaten. Daarnaast heb jij als onderdeel van het HR-team een spilfunctie binnen de organisatie.

Wij gaan voor kwaliteit en innovatie.