Deze keer is onze collega Erwin aan het woord. Erwin werkt al ruim 7 jaar bij ConstruSteel. Na de Bachelor Logistics, Materials and Supply Chain Management aan Hogeschool Windesheim in Zwolle te hebben afgerond, kwam hij al snel bij ConstruSteel terecht. Zijn carrière binnen ConstruSteel begon hij op de Customer Support afdeling, maar na ongeveer een jaar groeide hij door richting de functie van consultant. Onderhand is Erwin werkzaam als teamleider Consultancy waarbij hij een divers team van enthousiaste collega’s aanstuurt maar daarnaast ook werkzaam is bij de klant. Hoog tijd voor een goed gesprek over de leuke en uitdagende functie van consultant bij ConstruSteel!

Erwin, vertel eens iets meer over de functie van consultant bij ConstruSteel

“De functie van consultant is erg divers. Zo houd ik me bijvoorbeeld bezig met de procesinventarisatie bij de klant, de projectplanning, de daadwerkelijke implementatie van het softwarepakket ConstruSteel en ik geef gebruikerstrainingen. Aangezien het verandermanagement binnen de organisatie een cruciaal onderdeel is van het succesvol doorvoeren van een nieuwe werkwijze, behoort dit ook tot mijn takenpakket. Als consultant krijg je eigenlijk een kijkje in de keuken bij de klant, het is vervolgens jouw taak om te analyseren wat er beter kan en om deze verbetering vervolgens door te voeren met behulp van ons krachtige ERP-softwarepakket ConstruSteel.”

Dat klinkt als een hele drukke en verantwoordelijke functie…

“Dat is het absoluut. Maar gelukkig krijg je bij ConstruSteel de vrijheid om je eigen tijd in te delen. Daarnaast is er de mogelijkheid om deels vanuit huis te werken en sommige afspraken kunnen ook prima digitaal worden gedaan, dit scheelt erg veel reistijd. Zo heb ik grip op mijn eigen planning en krijg ik de vrijheid om mijn werk zo goed mogelijk te doen.”

En voor wat voor klanten werk je?

“Van de smederij op de hoek tot organisaties met 600 mensen of meer. De bedrijven waar wij voor werken zijn staalbouw- en metaalconstructiebedrijven en producenten van staalproducten. Onze klanten bevinden zich binnen de Benelux maar ook ver daarbuiten, van Australië tot Canada en alles ertussenin.”

Hoe is de werksfeer bij ConstruSteel?

“Erg goed, we zijn een hecht en ambitieus team. We helpen elkaar waar nodig en het wordt gewaardeerd als je proactief bent en meedenkt. Nieuwe ideeën zijn altijd welkom en een positief-kritische werkhouding wordt gestimuleerd en gewaardeerd. Daarnaast worden er regelmatig leuke uitjes en borrels georganiseerd!”

Is de functie van consultant jou ook op het lijf geschreven? Bekijk dan de vacature van consultant of van het traineeship consultancy. Solliciteer direct en wellicht word jij onze nieuwe collega!

Bekijk hier onze vacatures

Onze verhalen.

Onze diversiteit en gezamelijke verhalen maken ons als ConstruSteel team uniek. Je vindt onze verhalen hier.

Marieke

Ik wil klanten ondersteunen, ze verder helpen richting een optimaal gebruik van onze software en binnen mijn huidige rol is daar gelukkig alle ruimte voor.

Monique

Onze Office Manager Monique is op haar best in een brede en ondersteunende rol binnen de organisatie. Tijd voor een gesprek met Monique!

Jules

Geen enkel traject of klant is hetzelfde. Deze diversiteit maakt dat er aan uitdaging binnen deze functie absoluut geen gebrek is!

Erwin

Door de implementatie van ConstruSteel bedrijven helpen om bedrijfsdoelstellingen te behalen, dat maakt de klant gelukkig en mij ook als consultant!

Stef

Interessant, uitdagend, leuk en vooral erg leerzaam: zo omschrijft Stef, afstudeerstagiair bij ConstruSteel, zijn afstudeerstageopdracht.

Erkan

Ik houd me onder andere bezig met het uitgebreid testen van onze software, wat een belangrijke bijdrage levert aan de gebruikerservaring van onze klanten en aan de kwaliteit van onze software.

Maarten

De klant staat altijd centraal. Ik denk mee met de klant, duik in de bedrijfsprocessen, onderzoek waar het beter kan, en draag oplossingen aan die de klant helpt om doelstellingen te behalen.

Jos

Optimising the world of steel. Dát is onze missie. Wij maken het mogelijk dat elke staalbouwer in de wereld duurzaam en efficiënt kan werken dankzij onze innovatieve software.

Randall

Je begeleidt als consultant bij ConstruSteel allerlei verschillende projecten, van groot tot klein en alles daar tussenin. Dat maakt mijn werk uitdagend, leerzaam en de afwisseling is erg leuk!

Judith

Als Customer Support Engineer ben ik vaak het eerste aanspreekpunt. Ons team is echt het visitekaartje van de organisatie. Wij helpen klanten bij vragen weer op weg!

Bram

Naast mijn vervolgstudie, werk ik bij ConstruSteel aan onderdelen van het softwarepakket die daadwerkelijk worden uitgerold, dat maakt mijn werk extra gaaf!

Lia

De nadruk binnen mijn functie ligt op online marketing, maar ik houd me bezig met alle verschillende aspecten van marketing, erg leuk en uitdagend!

Sander

Mijn afstudeeropdracht sloot helemaal aan bij mijn interesse en de afstudeerrichting: software engineering. Inmiddels ben ik officieel in dienst bij ConstruSteel.

Pascal

Ik houd me vooral bezig met de (door)ontwikkeling van ons softwarepakket. Maar naast hard werken zorgen we uiteraard ook voor gezelligheid en humor op de werkvloer!

Software experts gezocht!

Bij ConstruSteel zijn we ambitieus! Al enige tijd zijn wij de trotse marktleider in de Benelux, maar bij ConstruSteel dromen wij groot!

Welk team ga jij versterken?

Software

Jij werkt dagelijks aan de (door)ontwikkeling van onze software-oplossingen. Dankzij jou zijn onze producten innovatief en toekomstbestendig.

Consultancy

Jij helpt klanten bij digitaliseringsvraagstukken en implementaties, dit doe jij op afstand of op locatie. Jij kent onze softwarepakketten door en door.

Support

Wanneer onze klanten vragen hebben dan ben jij het eerste aanspreekpunt. Met jouw kennis van onze software-oplossingen help jij ze weer op weg!

Sales

Enthousiast overtuig jij bedrijven, in binnen- en buitenland, om te digitaliseren met de software van ConstruSteel. Jij kent onze software van A tot Z.

Marketing

Jij brengt onze softwarepakketten, in het binnen- en buitenland, op een verfrissende en creatieve manier onder de aandacht bij (potentiële) klanten.

Human Resources

Jij koppelt onze vacatures aan de beste kandidaten. Daarnaast heb jij als onderdeel van het HR-team een spilfunctie binnen de organisatie.

Wij gaan voor kwaliteit en innovatie.