Binnen de horeca vervulde hij verschillende functies, waaronder die van accountmanager. Het managen van klantrelaties was voor hem dus geen onbekend terrein, maar de staalbouw- en softwarebranche waarin ConstruSteel actief is, zeker wel. Jules: “Wat mij vooral erg aansprak aan ConstruSteel waren de ambities van dit, nationaal en internationaal groeiende, softwarebedrijf. Natuurlijk was de branche helemaal nieuw voor mij, maar dankzij een intensief intern opleidingstraject heb ik me deze snel eigen kunnen maken.” Tijd voor een gesprek met Jules!

Jules, hoe ben jij bij ConstruSteel terecht gekomen?

“Via een vriendin die werkzaam was binnen het Sales team van ConstruSteel. Toen zij over ConstruSteel vertelde werd ik meteen enthousiast. Ik zag direct ontwikkelmogelijkheden voor mezelf. Na al die jaren binnen de horeca was ik toe aan iets anders, ik wilde mezelf verder ontwikkelen. Wat mij met name aansprak binnen de functie van Software Consultant was het feit dat je staalbouwbedrijven, met behulp van onze staalbouwsoftware, helpt om bedrijfsprocessen te optimaliseren. Je helpt ze om slimmer, prettiger, efficiënter en duurzamer te gaan werken. Als consultant begeleid je een verandertraject, waarbij ook het verandermanagement niet over het hoofd mag worden gezien. De functie is dus erg breed en divers, dat past erg goed bij mij.’’

Dat klinkt goed! En hoe ervaar je jouw functie nu je al enige tijd werkzaam bent binnen het Consultancy team?

“Eigenlijk precies zoals ik het me voorstelde tijdens mijn eerste kennismakingsgesprek. Het is een erg brede functie, je bent volledig verantwoordelijk voor de begeleiding van de software-implementatie bij onze klanten. Geen enkel traject is hetzelfde, en daarnaast is natuurlijk ook geen klant hetzelfde. Deze diversiteit maakt dat er aan uitdaging binnen deze functie absoluut geen gebrek is!”

Terugkijkend, hoe heb je de overstap van de horeca naar de softwarebranche ervaren?

“Als een hele goede stap, ik heb de afgelopen periode erg veel geleerd. Ik heb me zowel op professioneel als op persoonlijk vlak verder kunnen ontwikkelen, mede door de intensieve begeleiding binnen ConstruSteel. De keuze om de switch te maken heb ik uiteraard niet lichtzinnig genomen, maar ik ben blij dat ik de sprong in het diepe heb gewaagd.”

Wat zou je willen zeggen tegen mensen die ook een carrièreswitch, qua vakgebied of branche, overwegen?

“Als je het gevoel hebt dat je niet meer op je plek zit in je huidige functie of binnen een bepaalde branche, durf dan om je heen te kijken en ga gewoon eens het gesprek aan. Wellicht dat er elders mogelijkheden zijn waar je wѐl enthousiast van wordt, en waardoor je wel weer met plezier naar je werk gaat. Zo heb ik het destijds ook gedaan, ik ben het gesprek aangegaan bij ConstruSteel, en samen hebben we gekeken naar de mogelijkheden. De overstap maken naar een onbekende branche is spannend, absoluut. Maar dankzij de goede en intensieve begeleiding van ConstruSteel heb ik deze overgang juist als erg verfrissend en positief ervaren; ik heb het ervaren als een kans om mezelf uit te dagen en verder te ontwikkelen. Ik heb nog geen dag spijt gehad van deze stap.”

Enthousiast geworden?

Wil je meer weten over jouw mogelijkheden binnen ConstruSteel? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op, of bekijk onze openstaande vacatures!

Bekijk hier onze vacatures

Onze verhalen.

Onze diversiteit en gezamelijke verhalen maken ons als ConstruSteel team uniek. Je vindt onze verhalen hier.

Geert

Én klantcontact en werken aan de optimalisatie van (technische) bedrijfsprocessen: het beste van twee werelden voor onze collega Geert.

Marieke

Ik wil klanten ondersteunen, ze verder helpen richting een optimaal gebruik van onze software en binnen mijn huidige rol is daar gelukkig alle ruimte voor.

Monique

Onze Office Manager Monique is op haar best in een brede en ondersteunende rol binnen de organisatie. Tijd voor een gesprek met Monique!

Jules

Geen enkel traject of klant is hetzelfde. Deze diversiteit maakt dat er aan uitdaging binnen deze functie absoluut geen gebrek is!

Erwin

Door de implementatie van ConstruSteel bedrijven helpen om bedrijfsdoelstellingen te behalen, dat maakt de klant gelukkig en mij ook als consultant!

Stef

Interessant, uitdagend, leuk en vooral erg leerzaam: zo omschrijft Stef, afstudeerstagiair bij ConstruSteel, zijn afstudeerstageopdracht.

Erkan

Ik houd me onder andere bezig met het uitgebreid testen van onze software, wat een belangrijke bijdrage levert aan de gebruikerservaring van onze klanten en aan de kwaliteit van onze software.

Maarten

De klant staat altijd centraal. Ik denk mee met de klant, duik in de bedrijfsprocessen, onderzoek waar het beter kan, en draag oplossingen aan die de klant helpt om doelstellingen te behalen.

Jos

Optimizing the world of steel. Dát is onze missie. Wij maken het mogelijk dat elke staalbouwer in de wereld duurzaam en efficiënt kan werken dankzij onze innovatieve software.

Randall

Je begeleidt als consultant bij ConstruSteel allerlei verschillende projecten, van groot tot klein en alles daar tussenin. Dat maakt mijn werk uitdagend, leerzaam en de afwisseling is erg leuk!

Lia

De nadruk binnen mijn functie ligt op online marketing, maar ik houd me bezig met alle verschillende aspecten van marketing, erg leuk en uitdagend!

Sander

Mijn afstudeeropdracht sloot helemaal aan bij mijn interesse en de afstudeerrichting: software engineering. Inmiddels ben ik officieel in dienst bij ConstruSteel.

Pascal

Ik houd me vooral bezig met de (door)ontwikkeling van ons softwarepakket. Maar naast hard werken zorgen we uiteraard ook voor gezelligheid en humor op de werkvloer!

Welk team ga jij versterken?

Software

Jij werkt dagelijks aan de (door)ontwikkeling van onze software-oplossingen. Dankzij jou zijn onze producten innovatief en toekomstbestendig.

Consultancy

Jij helpt klanten bij digitaliseringsvraagstukken en implementaties, dit doe jij op afstand of op locatie. Jij kent onze softwarepakketten door en door.

Support

Wanneer onze klanten vragen hebben dan ben jij het eerste aanspreekpunt. Met jouw kennis van onze software-oplossingen help jij ze weer op weg!

Sales

Enthousiast overtuig jij bedrijven, in binnen- en buitenland, om te digitaliseren met de software van ConstruSteel. Jij kent onze software van A tot Z.

Marketing

Jij brengt onze softwarepakketten, in het binnen- en buitenland, op een verfrissende en creatieve manier onder de aandacht bij (potentiële) klanten.

Human Resources

Jij koppelt onze vacatures aan de beste kandidaten. Daarnaast heb jij als onderdeel van het HR-team een spilfunctie binnen de organisatie.

Wij gaan voor kwaliteit en innovatie.