Stef, vertel eens iets over je opleidingsachtergrond…

“Na het Atheneum succesvol te hebben afgerond koos ik bewust voor een HBO-studie. Voor wat betreft de studierichting was ik in eerste instantie nog erg zoekende, ik wist nog niet goed wat ik uiteindelijk wilde gaan doen. Bedrijfskunde leek mij een leuke studie. Daarnaast is deze studie erg breed, waardoor je erna nog alle kanten op kunt. Ik koos bewust voor HBO Bedrijfskunde, omdat dit een stuk praktijkgerichter is dan een vergelijkbare universitaire opleiding. Ook is er tijdens deze opleiding volop de mogelijkheid om stage te lopen en om zelfs een semester in het buitenland te studeren. Dat sprak mij erg aan.”

Hoe ben je bij ConstruSteel terecht gekomen?

Stef: “Ik ben de vacature op LinkedIn tegengekomen. Wat me meteen aansprak was het internationale aspect van de stage, maar ook het feit dat de stage gericht is op het doen van marktonderzoek. Tijdens mijn studie heb ik veel kennis over en ervaring met marktonderzoek opgedaan, dit is dus bekend terrein. Maar de branche waarin ConstruSteel actief is, de ontwikkeling van staal- en metaalconstructiesoftware, is wel helemaal nieuw. Voor mij was dit de perfecte combinatie. Na een aantal gesprekken kon ik aan de slag!”

Wat houdt jouw afstudeerstageopdracht precies in?

“Zoals ik al aangaf houd ik me bezig met het uitvoeren van internationaal marktonderzoek. De vraag die ik uiteindelijk hoop te beantwoorden is: als het gaat om ConstruSteel’s internationale groei, wat zouden de focusmarkten dan moeten zijn? Hiervoor heb ik een aantal primaire kaders opgesteld, denk hierbij aan zaken zoals: taal, toegankelijkheid van de markt en de economische situatie. Maar ook zaken als internetstabiliteit komen hierbij aan bod. Uiteindelijk komt hier een shortlist uit met landen waar ik vervolgens induik. Ten slotte breng ik een advies uit als antwoord op de eerder genoemde onderzoeksvraag. Tijdens deze opdracht onderzoek ik onze eigen organisatie (bijvoorbeeld: onze sterke en zwakke punten), maar uiteraard neem ik hierin ook onze software-oplossingen en (mogelijke) concurrenten mee. Tijdens de uitvoering van mijn onderzoek werk ik intensief samen met de verschillende afdelingen binnen ConstruSteel, maar daarnaast zoek ik ook contact met bijvoorbeeld brancheverenigingen in het buitenland of internationale partners.”

Dat klinkt als een erg leerzame en afwisselende afstudeerstageopdracht!

“Dat is het zeker! Daarnaast is de branche voor mij helemaal nieuw, wat het ook erg interessant maakt. Verder is de bedrijfscultuur bij ConstruSteel erg prettig; de werksfeer is informeel en iedereen is behulpzaam en benaderbaar. Een hele fijne werkplek waarin ik volop de ruimte en ondersteuning krijg om mijn afstudeerstageopdracht zo goed mogelijk uit te voeren.”

Ben jij ook op zoek een leuke en uitdagende (afstudeer)stage? Bekijk dan snel de mogelijkheden!

Bekijk hier onze vacatures

Onze verhalen.

Onze diversiteit en gezamelijke verhalen maken ons als ConstruSteel team uniek. Je vindt onze verhalen hier.

Marieke

Ik wil klanten ondersteunen, ze verder helpen richting een optimaal gebruik van onze software en binnen mijn huidige rol is daar gelukkig alle ruimte voor.

Monique

Onze Office Manager Monique is op haar best in een brede en ondersteunende rol binnen de organisatie. Tijd voor een gesprek met Monique!

Jules

Geen enkel traject of klant is hetzelfde. Deze diversiteit maakt dat er aan uitdaging binnen deze functie absoluut geen gebrek is!

Erwin

Door de implementatie van ConstruSteel bedrijven helpen om bedrijfsdoelstellingen te behalen, dat maakt de klant gelukkig en mij ook als consultant!

Stef

Interessant, uitdagend, leuk en vooral erg leerzaam: zo omschrijft Stef, afstudeerstagiair bij ConstruSteel, zijn afstudeerstageopdracht.

Erkan

Ik houd me onder andere bezig met het uitgebreid testen van onze software, wat een belangrijke bijdrage levert aan de gebruikerservaring van onze klanten en aan de kwaliteit van onze software.

Maarten

De klant staat altijd centraal. Ik denk mee met de klant, duik in de bedrijfsprocessen, onderzoek waar het beter kan, en draag oplossingen aan die de klant helpt om doelstellingen te behalen.

Jos

Optimising the world of steel. Dát is onze missie. Wij maken het mogelijk dat elke staalbouwer in de wereld duurzaam en efficiënt kan werken dankzij onze innovatieve software.

Randall

Je begeleidt als consultant bij ConstruSteel allerlei verschillende projecten, van groot tot klein en alles daar tussenin. Dat maakt mijn werk uitdagend, leerzaam en de afwisseling is erg leuk!

Lia

De nadruk binnen mijn functie ligt op online marketing, maar ik houd me bezig met alle verschillende aspecten van marketing, erg leuk en uitdagend!

Sander

Mijn afstudeeropdracht sloot helemaal aan bij mijn interesse en de afstudeerrichting: software engineering. Inmiddels ben ik officieel in dienst bij ConstruSteel.

Pascal

Ik houd me vooral bezig met de (door)ontwikkeling van ons softwarepakket. Maar naast hard werken zorgen we uiteraard ook voor gezelligheid en humor op de werkvloer!

Software experts gezocht!

Bij ConstruSteel zijn we ambitieus! Al enige tijd zijn wij de trotse marktleider in de Benelux, maar bij ConstruSteel dromen wij groot!

Welk team ga jij versterken?

Software

Jij werkt dagelijks aan de (door)ontwikkeling van onze software-oplossingen. Dankzij jou zijn onze producten innovatief en toekomstbestendig.

Consultancy

Jij helpt klanten bij digitaliseringsvraagstukken en implementaties, dit doe jij op afstand of op locatie. Jij kent onze softwarepakketten door en door.

Support

Wanneer onze klanten vragen hebben dan ben jij het eerste aanspreekpunt. Met jouw kennis van onze software-oplossingen help jij ze weer op weg!

Sales

Enthousiast overtuig jij bedrijven, in binnen- en buitenland, om te digitaliseren met de software van ConstruSteel. Jij kent onze software van A tot Z.

Marketing

Jij brengt onze softwarepakketten, in het binnen- en buitenland, op een verfrissende en creatieve manier onder de aandacht bij (potentiële) klanten.

Human Resources

Jij koppelt onze vacatures aan de beste kandidaten. Daarnaast heb jij als onderdeel van het HR-team een spilfunctie binnen de organisatie.

Wij gaan voor kwaliteit en innovatie.