Judith: “Ik heb altijd al interesse in software gehad. Toch besloot ik in eerste instantie om niet te reageren op de vacature, ik was bang dat de functie veel te technisch zou zijn voor mij. Gelukkig bleek dit niet het geval, ik heb tijdens het inwerktraject van ConstruSteel veel kennis opgedaan. En uiteindelijk leer je in de praktijk natuurlijk het meest.” Tijd voor een gesprek met Judith!

Judith, hoe ben jij bij ConstruSteel terecht gekomen?

“Via een vacature op Indeed. Eerlijk gezegd twijfelde ik of solliciteren wel zo’n goed idee was. Het ging om een fulltime functie in de softwarebranche. Affiniteit met de branche had ik zeker, en ook absoluut met het soort werk. Jarenlang heb ik voor verschillende reisorganisaties klanten ondersteund, en dan met name de zakelijke klanten. Deze doelgroep is bij uitstek erg veeleisend, dus stressbestendigheid en sterke communicatieve vaardigheden waren daarbij erg belangrijk. Maar ik wilde parttime werken in plaats van fulltime. Ik besloot ConstruSteel te bellen, en gelukkig bleek parttime ook een optie. Kenmerkend voor de organisatie, zo bleek achteraf; ze zijn bij ConstruSteel flexibel en in overleg is er vaak een hoop mogelijk. Er wordt naar je geluisterd en meegedacht.”

Vertel eens over jouw functie bij ConstruSteel

“Als Customer Support Engineer ben ik vaak de eerste persoon die een klant spreekt wanneer hij/zij vragen heeft, ergens tegenaan loopt of bepaalde feedback heeft. Wat dat betreft is het Customer Support team echt het visitekaartje van de organisatie. Wij pakken deze vragen of feedback vervolgens op en gaan hiermee aan de slag. Vaak achterhalen we zelf waar de klant tegenaan loopt. Het komt ook voor dat wij de hulp van een collega uit het consultancy of software development team inschakelen. In deze functie ben je dus sterk verbonden met alle verschillende afdelingen binnen ConstruSteel. Dit maakt de functie erg veelzijdig, geen dag hetzelfde en erg leuk. Leergierigheid en analytisch vermogen zijn wel van cruciaal belang. En je moet een doorzetter zijn. Als je de klant hebt geholpen, dan geeft dat enorm veel voldoening.”

En de werksfeer?

“De werksfeer is erg goed. Er is veel respect voor elkaar en collega’s zijn oprecht betrokken. We werken allemaal hard, samen als één team, maar gelukkig is er ook ruimte voor humor en gezelligheid. Wat ik vooral erg fijn vind is dat je jezelf kan zijn. De een is introvert, de ander extravert. Dat is allemaal ok.”

Wat zou jij tegen mogelijke sollicitanten willen zeggen?

“Wanneer je de vacature bekijkt, is het goed om te weten dat het hebben van affiniteit met de softwarebranche belangrijk is, maar je hoeft niet tot in detail te weten hoe ERP-software werkt. Veel leer je tijdens het inwerktraject. En natuurlijk door te doen. Leergierigheid, doorzettingsvermogen, sterke communicatieve vaardigheden zijn erg belangrijk. Je moet je thuis kunnen voelen in een organisatie waar meedenken en een proactieve werkhouding worden gewaardeerd.”

Omdat we continu groeien hebben we een aantal openstaande vacatures. Bekijk onze vacatures voor meer informatie. Wellicht verwelkomen wij jou binnenkort als nieuwe collega in het team van Judith of in een van onze andere teams.

Bekijk hier onze vacatures

Onze verhalen.

Onze diversiteit en gezamelijke verhalen maken ons als ConstruSteel team uniek. Je vindt onze verhalen hier.

Marieke

Ik wil klanten ondersteunen, ze verder helpen richting een optimaal gebruik van onze software en binnen mijn huidige rol is daar gelukkig alle ruimte voor.

Monique

Onze Office Manager Monique is op haar best in een brede en ondersteunende rol binnen de organisatie. Tijd voor een gesprek met Monique!

Jules

Geen enkel traject of klant is hetzelfde. Deze diversiteit maakt dat er aan uitdaging binnen deze functie absoluut geen gebrek is!

Erwin

Door de implementatie van ConstruSteel bedrijven helpen om bedrijfsdoelstellingen te behalen, dat maakt de klant gelukkig en mij ook als consultant!

Stef

Interessant, uitdagend, leuk en vooral erg leerzaam: zo omschrijft Stef, afstudeerstagiair bij ConstruSteel, zijn afstudeerstageopdracht.

Erkan

Ik houd me onder andere bezig met het uitgebreid testen van onze software, wat een belangrijke bijdrage levert aan de gebruikerservaring van onze klanten en aan de kwaliteit van onze software.

Maarten

De klant staat altijd centraal. Ik denk mee met de klant, duik in de bedrijfsprocessen, onderzoek waar het beter kan, en draag oplossingen aan die de klant helpt om doelstellingen te behalen.

Jos

Optimising the world of steel. Dát is onze missie. Wij maken het mogelijk dat elke staalbouwer in de wereld duurzaam en efficiënt kan werken dankzij onze innovatieve software.

Randall

Je begeleidt als consultant bij ConstruSteel allerlei verschillende projecten, van groot tot klein en alles daar tussenin. Dat maakt mijn werk uitdagend, leerzaam en de afwisseling is erg leuk!

Lia

De nadruk binnen mijn functie ligt op online marketing, maar ik houd me bezig met alle verschillende aspecten van marketing, erg leuk en uitdagend!

Sander

Mijn afstudeeropdracht sloot helemaal aan bij mijn interesse en de afstudeerrichting: software engineering. Inmiddels ben ik officieel in dienst bij ConstruSteel.

Pascal

Ik houd me vooral bezig met de (door)ontwikkeling van ons softwarepakket. Maar naast hard werken zorgen we uiteraard ook voor gezelligheid en humor op de werkvloer!

Software experts gezocht!

Bij ConstruSteel zijn we ambitieus! Al enige tijd zijn wij de trotse marktleider in de Benelux, maar bij ConstruSteel dromen wij groot!

Welk team ga jij versterken?

Software

Jij werkt dagelijks aan de (door)ontwikkeling van onze software-oplossingen. Dankzij jou zijn onze producten innovatief en toekomstbestendig.

Consultancy

Jij helpt klanten bij digitaliseringsvraagstukken en implementaties, dit doe jij op afstand of op locatie. Jij kent onze softwarepakketten door en door.

Support

Wanneer onze klanten vragen hebben dan ben jij het eerste aanspreekpunt. Met jouw kennis van onze software-oplossingen help jij ze weer op weg!

Sales

Enthousiast overtuig jij bedrijven, in binnen- en buitenland, om te digitaliseren met de software van ConstruSteel. Jij kent onze software van A tot Z.

Marketing

Jij brengt onze softwarepakketten, in het binnen- en buitenland, op een verfrissende en creatieve manier onder de aandacht bij (potentiële) klanten.

Human Resources

Jij koppelt onze vacatures aan de beste kandidaten. Daarnaast heb jij als onderdeel van het HR-team een spilfunctie binnen de organisatie.

Wij gaan voor kwaliteit en innovatie.