Maarten: “Deze combinatie maakt het ook juist zo’n leuke functie. En wanneer het weer lukt om bedrijfsprocessen beter en slimmer te laten verlopen door het gebruik van onze software, dan geeft dit enorm veel voldoening en rijd ik ’s avonds met een goed gevoel naar huis.”

Maarten hoe ben jij bij ConstruSteel terechtgekomen?

“Tijdens mijn studie HBO Bedrijfseconomie kwam ik er al snel achter dat ik affiniteit heb met bedrijfsprocessen en daarmee met software-oplossingen. Software is vaak innovatief en heeft als doel om processen efficiënter en slimmer te laten verlopen, dit sprak mij erg aan. Na mijn studie heb ik dus ook heel bewust gekozen voor een baan binnen de softwarebranche.”

Hoe ziet een gemiddelde week eruit voor jou?

“Allereerst heb ik binnen mijn functie erg veel vrijheid, ik bepaal dus zelf hoe de planning van mijn werkweek eruit ziet. Maandag is meestal mijn kantoordag, dan stem ik lopende zaken af met de collega’s van de verschillende afdelingen. Maandag is voor mij ook de dag voor allerlei administratieve werkzaamheden en interne sessies en besprekingen. Vanaf dinsdag tot en met vrijdag plan ik vaak een aantal bedrijfsbezoeken per dag in. Deze klanten bevinden zich voor mij allemaal in Nederland of België. In de namiddag rijd ik vervolgens terug naar huis of naar kantoor waar ik de opvolging doe van de bedrijfsbezoeken van die dag. Sommige klantgesprekken doe ik ook online, ook hierin heb ik veel vrijheid.

Daarnaast is het sales team ook aanwezig op beurzen en evenementen door het hele land; deze evenementen bieden de perfecte gelegenheid om bestaande en potentiële klanten te spreken en goed zicht te houden op ontwikkelingen bij zowel de klant als binnen de markt.”

Voor wat voor klanten werk je?

“Onze klanten zijn overwegend staalbouw- en metaalconstructiebedrijven en bedrijven die staalproducten produceren. Deze organisaties kunnen groot, middelgroot of klein zijn. Zo hebben wij zzp’ers als klant, maar ook bedrijven die 500 of 3.000 mensen in dienst hebben. Verder bevinden onze klanten zich binnen Europa en ver daarbuiten van Canada tot aan Australië.”

En hoe ervaar jij de werksfeer bij ConstruSteel?

“Open, gezellig en iedereen helpt elkaar om zowel de persoonlijke als de bedrijfsdoelstellingen te behalen: erg prettig dus!”

Waarom zou iemand moeten solliciteren op de functie van internationaal account manager?

“ConstruSteel is de afgelopen jaren flink gegroeid, deze groei willen we graag voortzetten buiten de Benelux. Binnen de functie van internationaal account manager heb je veel verantwoordelijkheid en vrijheid en ben je werkzaam buiten de Benelux. ConstruSteel biedt je de kans om te groeien binnen een jong en dynamisch team in de snel veranderende softwarebranche. Het is een uitdagende sales functie waarbij het belangrijk is dat je affiniteit hebt met software, je moet goed kunnen luisteren, empathisch zijn en de klant moet voor jou altijd centraal staan. Ook is lef en een commerciële drive belangrijk. Ten slotte is de internationaal account manager actief binnen markten buiten de Benelux, het is dus belangrijk dat je, naast dat je vanaf kantoor werkzaam zal zijn, ook reislustig bent en goed bent in pionieren in een voor ons nieuwe markt.”

Enthousiast geworden?

Wil jij onderdeel worden van het team van Maarten of een van onze andere teams? Bekijk dan snel de openstaande vacatures en solliciteer vandaag nog!

Bekijk hier onze vacatures

Onze verhalen.

Onze diversiteit en gezamelijke verhalen maken ons als ConstruSteel team uniek. Je vindt onze verhalen hier.

Marieke

Ik wil klanten ondersteunen, ze verder helpen richting een optimaal gebruik van onze software en binnen mijn huidige rol is daar gelukkig alle ruimte voor.

Monique

Onze Office Manager Monique is op haar best in een brede en ondersteunende rol binnen de organisatie. Tijd voor een gesprek met Monique!

Jules

Geen enkel traject of klant is hetzelfde. Deze diversiteit maakt dat er aan uitdaging binnen deze functie absoluut geen gebrek is!

Erwin

Door de implementatie van ConstruSteel bedrijven helpen om bedrijfsdoelstellingen te behalen, dat maakt de klant gelukkig en mij ook als consultant!

Stef

Interessant, uitdagend, leuk en vooral erg leerzaam: zo omschrijft Stef, afstudeerstagiair bij ConstruSteel, zijn afstudeerstageopdracht.

Erkan

Ik houd me onder andere bezig met het uitgebreid testen van onze software, wat een belangrijke bijdrage levert aan de gebruikerservaring van onze klanten en aan de kwaliteit van onze software.

Maarten

De klant staat altijd centraal. Ik denk mee met de klant, duik in de bedrijfsprocessen, onderzoek waar het beter kan, en draag oplossingen aan die de klant helpt om doelstellingen te behalen.

Jos

Optimising the world of steel. Dát is onze missie. Wij maken het mogelijk dat elke staalbouwer in de wereld duurzaam en efficiënt kan werken dankzij onze innovatieve software.

Randall

Je begeleidt als consultant bij ConstruSteel allerlei verschillende projecten, van groot tot klein en alles daar tussenin. Dat maakt mijn werk uitdagend, leerzaam en de afwisseling is erg leuk!

Lia

De nadruk binnen mijn functie ligt op online marketing, maar ik houd me bezig met alle verschillende aspecten van marketing, erg leuk en uitdagend!

Sander

Mijn afstudeeropdracht sloot helemaal aan bij mijn interesse en de afstudeerrichting: software engineering. Inmiddels ben ik officieel in dienst bij ConstruSteel.

Pascal

Ik houd me vooral bezig met de (door)ontwikkeling van ons softwarepakket. Maar naast hard werken zorgen we uiteraard ook voor gezelligheid en humor op de werkvloer!

Software experts gezocht!

Bij ConstruSteel zijn we ambitieus! Al enige tijd zijn wij de trotse marktleider in de Benelux, maar bij ConstruSteel dromen wij groot!

Welk team ga jij versterken?

Software

Jij werkt dagelijks aan de (door)ontwikkeling van onze software-oplossingen. Dankzij jou zijn onze producten innovatief en toekomstbestendig.

Consultancy

Jij helpt klanten bij digitaliseringsvraagstukken en implementaties, dit doe jij op afstand of op locatie. Jij kent onze softwarepakketten door en door.

Support

Wanneer onze klanten vragen hebben dan ben jij het eerste aanspreekpunt. Met jouw kennis van onze software-oplossingen help jij ze weer op weg!

Sales

Enthousiast overtuig jij bedrijven, in binnen- en buitenland, om te digitaliseren met de software van ConstruSteel. Jij kent onze software van A tot Z.

Marketing

Jij brengt onze softwarepakketten, in het binnen- en buitenland, op een verfrissende en creatieve manier onder de aandacht bij (potentiële) klanten.

Human Resources

Jij koppelt onze vacatures aan de beste kandidaten. Daarnaast heb jij als onderdeel van het HR-team een spilfunctie binnen de organisatie.

Wij gaan voor kwaliteit en innovatie.