Pascal, hoe ben jij bij ConstruSteel terechtgekomen?

“Na de HTS heb ik 7 jaar bij een softwarebedrijf voor meerdere opdrachtgevers aan diverse projecten gewerkt. Een leuke en afwisselende functie waarin ik veel heb geleerd en mezelf goed heb kunnen ontwikkelen als software engineer. Maar toch paste het werken binnen zo’n softwarebedrijf niet helemaal bij mij, het voelde wat onpersoonlijk. Voor meedenken over de ontwikkeling van de softwareproducten was weinig ruimte. Ik voelde me soms meer een productiemedewerker dan een volwaardig software engineer die ook echt meedacht vanuit zijn expertise. Hierdoor had ik het gevoel dat mijn persoonlijke impact op het eindproduct erg beperkt was. Via een advertentie ben ik uiteindelijk bij ConstruSteel terecht gekomen. Een compacte maar veelzijdige organisatie, die haar eigen software ontwikkelt en distribueert, en waar ik meteen letterlijk en figuurlijk mee mocht bouwen aan het ERP-softwarepakket. Een mooie en unieke uitdaging die ik met beide handen heb aangepakt.”

Vertel eens wat meer over jouw functie bij ConstruSteel

“Zoals eerder aangegeven houd ik me vooral bezig met de ontwikkeling en doorontwikkeling van ons ERP-softwarepakket. Het softwarepakket dat onze klanten, de staalbouwers, wereldwijd gebruiken. Mijn functie is sterk verbonden met andere afdelingen binnen de organisatie; we stemmen veel met elkaar af. Op deze manier ben ik direct of indirect betrokken bij andere afdelingen, zoals Sales, Consultancy en Support. Ook is mijn werk erg afwisselend, geen dag is hetzelfde. Ik krijg volop de ruimte om met ideeën te komen en hier ook mee aan de slag te gaan. Eigen inbreng wordt gewaardeerd en je mag altijd meedenken. Heel prettig en het houdt je alert en scherp als software engineer. Samen dragen we ten slotte de verantwoordelijkheid voor een goed eindproduct voor onze klanten. En zo draag ik persoonlijk bij aan onze gezamenlijke missie: optimising the world of steel.”

En de werksfeer?

“De werksfeer is heel goed. We helpen elkaar onderling en er is absoluut geen sprake van een onderlinge concurrentiestrijd. De klant staat altijd centraal, daar richten wij ons op. We zijn een hardwerkend en hecht team. Natuurlijk zorgen we ook voor gezelligheid en humor op de werkvloer. Voor mij is dat erg belangrijk. Verder is er binnen de organisatie oog voor de persoon, iets wat ik miste bij mijn vorige werkgever. Er wordt hier gekeken naar waar jouw kwaliteiten en ambities liggen en daarop worden je taken en verantwoordelijkheden voor zover mogelijk afgestemd. Dat maakt het werken voor ConstruSteel zo leuk. Ook na 15 jaar werk ik hier nog elke dag met plezier.”

Enthousiast geworden?

Omdat we continu groeien hebben we een aantal openstaande vacatures. Bekijk onze vacatures voor meer informatie. Wellicht verwelkomen wij jou binnenkort als nieuwe collega in het team van Pascal of in een van onze andere teams.

Bekijk hier onze vacatures

Onze verhalen.

Onze diversiteit en gezamelijke verhalen maken ons als ConstruSteel team uniek. Je vindt onze verhalen hier.

Jos

Optimising the world of steel. Dát is onze missie. Wij maken het mogelijk dat elke staalbouwer in de wereld duurzaam en efficiënt kan werken dankzij onze innovatieve software.

Maarten

De klant staat altijd centraal. Ik denk mee met de klant, duik in de bedrijfsprocessen, onderzoek waar het beter kan, en draag oplossingen aan die de klant helpt om doelstellingen te behalen.

Randall

Je begeleidt als consultant bij ConstruSteel allerlei verschillende projecten, van groot tot klein en alles daar tussenin. Dat maakt mijn werk uitdagend, leerzaam en de afwisseling is erg leuk!

Judith

Als Customer Support Engineer ben ik vaak het eerste aanspreekpunt. Ons team is echt het visitekaartje van de organisatie. Wij helpen klanten bij vragen weer op weg!

Bram

Naast mijn vervolgstudie, werk ik bij ConstruSteel aan onderdelen van het softwarepakket die daadwerkelijk worden uitgerold, dat maakt mijn werk extra gaaf!

Lia

De nadruk binnen mijn functie ligt op online marketing, maar ik houd me bezig met alle verschillende aspecten van marketing, erg leuk en uitdagend!

Sander

Mijn afstudeeropdracht sloot helemaal aan bij mijn interesse en de afstudeerrichting: software engineering. Inmiddels ben ik officieel in dienst bij ConstruSteel.

Erwin

Door de implementatie van ConstruSteel bedrijven helpen om bedrijfsdoelstellingen te behalen, dat maakt de klant gelukkig en mij ook als consultant!

Chris

Mijn functie is afwisselend en leuk. De uitdaging is om de organisatie elke dag weer een stap verder te brengen door de inzet van marketingactiviteiten

Pascal

Ik houd me vooral bezig met de (door)ontwikkeling van ons softwarepakket. Maar naast hard werken zorgen we uiteraard ook voor gezelligheid en humor op de werkvloer!

Software experts gezocht!

Bij ConstruSteel zijn we ambitieus! Al enige tijd zijn wij de trotse marktleider in de Benelux, maar bij ConstruSteel dromen wij groot!

Stef

Interessant, uitdagend, leuk en vooral erg leerzaam: zo omschrijft Stef, afstudeerstagiair bij ConstruSteel, zijn afstudeerstageopdracht.

Welk team ga jij versterken?

Software

Jij werkt dagelijks aan de (door)ontwikkeling van onze software-oplossingen. Dankzij jou zijn onze producten innovatief en toekomstbestendig.

Consultancy

Jij helpt klanten bij digitaliseringsvraagstukken en implementaties, dit doe jij op afstand of op locatie. Jij kent onze softwarepakketten door en door.

Support

Wanneer onze klanten vragen hebben dan ben jij het eerste aanspreekpunt. Met jouw kennis van onze software-oplossingen help jij ze weer op weg!

Sales

Enthousiast overtuig jij bedrijven, in binnen- en buitenland, om te digitaliseren met de software van ConstruSteel. Jij kent onze software van A tot Z.

Marketing

Jij brengt onze softwarepakketten, in het binnen- en buitenland, op een verfrissende en creatieve manier onder de aandacht bij (potentiële) klanten.

Human Resources

Jij koppelt onze vacatures aan de beste kandidaten. Daarnaast heb jij als onderdeel van het HR-team een spilfunctie binnen de organisatie.

Wij gaan voor kwaliteit en innovatie.